Het verloop van het coronavirus

Het vaccineren is na lang wachten begonnen, sinds 6 januari wordt het zorgpersoneel al gevaccineerd, daar zijn wij heel blij mee. Corona houdt ons inmiddels al bijna een jaar bezig en daar wil Nederland natuurlijk graag van af, Inchecksysteem helpt hier graag bij door middel van een registratiesysteem.

bg
Inchecksysteem.nl Mobiel, Netwerkevent Organiseren
element, Netwerkevent Organiseren

Het begin van corona

Toen het coronavirus voor het eerst in Wuhan werd geconstateerd, leek het voor ons in Nederland allemaal nog ver weg. Dat dit virus ook in Nederland op zou duiken, hadden velen van ons niet aan zien komen. Toen in februari de eerste besmetting opdook, was het virus, wat eerst zo ver weg leek, opeens heel dichtbij. Het was schrikken toen wij te horen kregen dat deze besmettingen zich steeds verder verspreidde, van Loon op Zand tot verder in het land en dat ook in Nederland de corona cijfers steeds meer opliepen.

Een gekke periode was gestart, mensen werden bang en gingen op hun instinct af. Zo ontstonden er bizarre situaties. Aan het begin zag je lege supermarkten en moest je blij zijn als er net een nieuwe vracht in de supermarkt geladen was, zodat jij normaal je boodschappen kon doen. Iets waar je voorheen nooit over na zou hoeven denken. Toen dit soort gebeurtenissen aan de gang waren, leek het toch allemaal een beetje onwerkelijk.

Intelligente lockdown 1

Op 15 maart 2020 werd er aangekondigd dat de horecagelegenheden dicht moesten, het onderwijs gesloten werd en ook alle sportclubs en zwembaden inclusief sauna’s niet meer open mochten blijven. Het dagelijks leven werd hiermee nog meer beperkt, wat kon je nu eigenlijk nog doen? Dit was een vraag die bij veel mensen omging. Wanneer zouden deze regels weer gaan veranderen? Een uitzichtloze tijd, waarin we afhankelijk waren van hoe wij, de bevolking van Nederland, ons aan de regels zouden houden.

Vanaf 23 maart 2020 kwam Nederland in een intelligente lockdown terecht. Met veranderingen in de regels hield het iedereen nog meer bezig. Corona werd een dagelijks gespreksonderwerp. Op iedereen heeft corona al bijna een jaar een hele grote impact. De beperkingen van de dagelijkse bezigheden en ons sociaal leven zijn niet meer zoals wij deze altijd hebben ervaren. De normaalste dingen, zoals boodschappen doen, is nu iets waar je over na moet denken.

De ondernemingen

Het was voor iedereen omschakelen naar het nieuwe normaal. Maar voor alle ondernemingen die nu dicht moesten, was het nog even dubbel slikken. Hoe moest je nu verder als een gesloten onderneming? Dat de ondernemingen een zware tijd tegemoet gingen, stond met de verstrengde maatregelen vast. Alles kwam echt stil te liggen en er was een dringend advies om thuis te werken. Veel bedrijven dreigden failliet te gaan. Hulp van de overheid was noodzakelijk. Verschillende noodsteunen werden aangeboden, maar ondanks deze hulp kostte het voor veel ondernemingen de kop. Het kon niet nog langer gaan duren.

In de zomer leek het dan even weer de goede kant op te gaan. Veel ondernemingen mochten de deuren weer openen en konden aan de slag gaan met hetgeen wat zij al die tijd niet hadden kunnen doen. Voor even leek het voor de ondernemingen de goede kant op te gaan. Maar dit bleef niet voor lang, de besmettingen schoten omhoog en de maatregelen werden verstrengd. Veel ondernemingen moesten hun deuren weer sluiten en een nieuw steunpakket werd aangeboden. Een nieuwe golf en voor vele ondernemingen weer nieuwe aanpassingen om het hoofd boven water te kunnen houden. Hoelang zal het nog duren? Toen begin december bekend werd gemaakt dat er in het nieuwe jaar gevaccineerd kon worden, was dit niet alleen voor de ondernemers, maar voor heel Nederland een opluchting. Kwam er dan eindelijk licht aan het einde van de tunnel?

Mondkapjes plicht

Sinds 1 december 2020 geldt dat mondkapjes in openbare ruimtes verplicht zijn. Ga je boodschappen doen? Mondkapje op. Naar het gezondheidscentrum? Mondkapje op. De eerder vastgestelde regel dat je 1.5 meter afstand moet houden geldt nog steeds, ook al heb je een mondkapje op. Als jij je niet aan de regel houdt, riskeer je een boete van 95 euro.

Vaccinatie

Begin december werd er dus eindelijk aangekondigd dat er begin januari begonnen kon worden met vaccineren, een aankondiging waar iedereen op had gewacht. Maar ook het vaccineren was weer spannend, want zou het vaccin wel werken? En wanneer zou deze goedgekeurd worden? Na veel verschillende vaccins van verschillende bedrijven is er nu dan toch echt een vaccin dat ons gaat beschermen voor het virus. Nog nooit is er zo snel een vaccin ontwikkeld. En ondanks dat Nederland het laatste land is in Europa dat begint met vaccineren, is dit het begin van het einde.

Maar wanneer ben jij aan de beurt om je te laten vaccineren? Wij geven een overzicht van de verschillende doelgroepen en de data waarop de vaccinaties plaatsvinden.

Intelligente lockdown 2

Op 14 december 2020 werd aangekondigd dat er een tweede intelligente lockdown aankwam. De corona besmettingen namen weer toe. De regels werden weer aangescherpt en zouden tot 19 januari 2021 gelden. Inmiddels is dit verlengd tot 9 februari 2021. Er zijn weer online lessen, de niet essentiële winkels zijn gesloten, sportscholen en horeca zijn dicht, per dag 2 bezoekers en nog veel meer regels. Alle regels zijn te vinden op de website van het RIVM. Het was weer aanpassen voor veel mensen. De kinderen zijn weer de hele dag thuis en het eigen werk moet natuurlijk ook gewoon doorgaan.

Het enige lichtpunt aan deze tweede intelligente lockdown is dat we al wisten dat er gevaccineerd ging worden. Voor het vaccineren in het Flevoziekenhuis moest er natuurlijk een registratiesysteem gebouwd worden voor alle afspraken. Maar ook voor vele andere organisaties die zich hiermee bezig gaan houden. Hiervoor is het Inchecksysteem.

Inchecksysteem X Flevoziekenhuis

Bij het vaccineren hoort, zoals bovengenoemd, natuurlijk een goed registratiesysteem dat gaat helpen om de vaccinaties in goede banen te leiden en dit zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Het Inchecksysteem heeft daarom een AVG-proof systeem ontwikkeld dat het mogelijk maakt voor medewerkers van een organisatie om zich aan te melden voor een bepaald tijdsblok en een bepaalde dag. Het toedienen van het vaccin gebeurt bij de meeste in twee keer, dus dit betekent voor de organisatie natuurlijk ook twee keer het Inchecksysteem regelen, wij helpen hierbij!

Het systeem is makkelijk voor iedereen en is voor organisaties makkelijk in gebruik. Wij regelen het inplannen van de afspraken op een snelle en betrouwbare manier voor jouw organisatie, zodat jij uiteindelijk de vaccinaties op een goede manier kan afhandelen.

Dit systeem hebben wij al mogen uitvoeren met het Flevoziekenhuis in Almere, dit was een grote eer natuurlijk en het was een succes. Heb jij met jouw organisatie nog geen goed gestructureerd registratiesysteem, neem vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden om de organisatie op de beste manier te kunnen helpen met het vaccineren tegen het coronavirus.

Samen krijgen wij het coronavirus onder controle.

element, events in de toekomst